سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش فقط سه گونه است : آیه ای استوار یا قانونی عادلانه و یا سنّتی پایدار و جز آن تنها فضیلت است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

mostafa good

به نام خدا

 

نخستین پرچم کجا بر افراشته شد؟

 

نخست باید بدانیم پرچم چیست. پرچم  نماد یا نشانی است که از پارچه درست شده.

پرچم را حمل می کنند یا در جایی بر می افرازند و یا با ان علامت میدهند. استفاده از پرچم برای علامت این نکته نیز هست که نشان دهند به فلان کشور یا سازمان تعلق دارند.

ظاهرا اندیشه داشتن پرچم در میان شکارچیان و جنگجویان قدیم پیدا شد چون می خواستند به این وسیله دوست و دشمن از یکدیگر متمایز گردد و نیز با ان اعلام کنند که هنگام جنگ یا صلح فرا رسیده است. به احتمال زیاد پرچم های نخستین از پوست حیوانات یا پر پرندگان درست شده بود.

در مصر باستان سربازان تیری که بر سر ان تصویری فلزی از پرنده حیوان و یا دیگر چیزها نصب شده بود داشتند.

نخستین پرچم های پارچه ای را چینیان و هندیان ساکم در مناطق شرقی کشورشان ساختند.

می گویند چینیان 1100 سال پیش از میلاد پرچم داشتند. سربازان رومی نیز از همان اوایل از تیر هایی با تصویر حیوانات به عنوان پرچم استفاده می کردند سپس انها نیز پرچمهای پارچه ای به کار بردند.

در قرون وسطی همه نوع پرچم در اروپا متداول بود. سربازان صلیبی در جنگهای مذهبی شان پرچم داشتند. اشراف و خاندانهای سلطننتی نیز پرچمی با نشانی ویزه داشتند که خاندانشان را مشخص می کرد.

گویا کهن ترین پرچم ملی از ان کشور دانمارک باشد که زمینه ای قرمز دارد و صلیبی سفید رنگ بر روی آن نقش بسته است. گفته می شود که این پرچم در 1219 میلادی درست شد.1

 

1_ پرچم در ایران و اسلام- در ایران درفش کاویان معروف است. کاوه شورشگری علیه ستم ضحاک آن را از چرم پاره ساخت و مردم را به یاری فریدون فرا خواند. در دوره کورش بیرقی سفید با نقش عقاب زرین به کار می رفت.

پرچم در دوره حکومت اسلامی نیز اهمیتی بسزا داشت. در زمان پیامبر اسلام(ص) پرچم را لوا علم و نیز رایت می خواندند. امویان بیرق سفید و شیعیان بیرق سبز داشتند.(م)

 

پایان

نوشته کامپیوتری_ سید مصطفی سیدی

بر گرفته از کتاب به من بگو چرا ج 10      




سید مصطفی سیدی ::: شنبه 87/6/16::: ساعت 5:48 عصر

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 118


بازدید دیروز: 84


کل بازدید :996162
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
مدیر وبلاگ : سید مصطفی سیدی[157]
نویسندگان وبلاگ :
سید امیر حسین سیدی (@)[0]


 
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>موسیقی وبلاگ<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<